De therapeut: Jan Vermij

 

Ik ben een senior BIG- geregistreerd psychotherapeut en arts met een brede achtergrond aan ervaring.

Ik heb gewerkt met heel verschillende mensen in nogal diverse settingen en met zeer uiteenlopende problematieken en thema´s. Naast  hulpverlener heb ik ook gewerkt voor bedrijven op het gebied van training, coaching en re-integratie voor mensen die dreigden uit te vallen, die een flinke uitdaging of verandering te verwerken hadden of die weer terug hun draai wilden vinden ten aanzien van zichzelf

of hun werksituatie. Ik houd me bezig met individuele behandelingen, partnerrelatietherapie, familietherapie (systeemtherapie) en groepsbehandeling.

 

Uitgangspunt

 

Primair behandel ik geen klachten maar mensen. Iedereen die verantwoordelijkheid voor eigen leven durft te nemen en bereid is het eigen functioneren daarin te onderzoeken  heeft een goed startpunt om anders, meer constructief of op een meer gelukkige en volwaardige manier,  met zichzelf en eigen situatie om te leren gaan.

 

Klachten en problemen kunnen daarbij substantieel verminderen of verdwijnen.  Hoewel sommige trajecten langer kunnen duren ga ik er van uit dat in relatief korte tijd van twee kanten te ondervinden is of een traject zinnig is en tot resultaat leidt of dat beter andere hulp gezocht kan worden.

.

Voor welke situaties kun je bij mij terecht?

 

Thema´s en problematieken waar we mee aan de slag kunnen zijn uiteenlopend. Depressie, angst, rouw en  verliesverwerking, agressie, existentiële thema´s / levensvragen, verslaving, relatie- en gezinsproblematiek, trauma. Daarnaast kan ik in situaties waar psychische en lichamelijke factoren samen komen zoals bij burnout, (chronische) pijn, vermoeidheid en andere klachten  vanuit mijn gecombineerd medische- psychotherapeutische achtergrond helpen om naar uitwegen te zoeken. Ik ben daarbij niet het soort therapeut dat ´de oorzaak´ van klachten tussen de oren zoekt. Wel zitten er onder andere tussen die oren wat mogelijkheden die je misschien liever niet over het hoofd wilt zien.   Een hoofdstuk apart vormen nog musici en andere performers  die kampen met podiumangst of motorisch of psychisch  vast lopen met hun instrument.